Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kerstrecepten 2020: wat eten we met kerst?

8 december 2019

Onze nieuwe kerstrecepten van 2020 staan online! We hebben 2 feestelijke kerstmenu’s met heerlijke gerechten samengesteld waar je met het hele gezin van geniet. De kerstrecepten zijn vrij snel en makkelijk te bereiden. Natuurlijk staan groenten centraal en vormt de Schijf van Vijf de basis voor onze kerstmenu’s.

Kerstrecepten 2020

Wat eten we met kerst?

"Wat eten we met kerst?" is normaal waarschijnlijk één van de meestgestelde vragen in feestmaand december. Maar de vraag "Met wie eten we met kerst?" is dit jaar misschien nóg wel vaker gesteld. In deze coronaperiode was het lang onzeker of je met de hele familie kon eten, of alleen in een kleiner gezelschap. Wat je plannen ook zijn dit jaar, hou het veilig, zowel aan tafel als in de keuken. Je handen goed wassen voor het eten (koken) en groente en fruit wassen voor gebruik, zijn dit jaar extra belangrijk. Bekijk onze tips voor veilige feestdagen.

Kerstrecepten met vis of vegetarisch?

Op deze pagina geven we je wat inspiratie wat je kunt eten met kerst. Lekkere gerechten die niet moeilijk zijn om klaar te maken, met groente als basis, en hier en daar een iets minder verantwoorde uitzondering. Met kerst staan er vaak traditionele gerechten op het menu, zoals gevulde kalkoen en beef wellington. Ook gourmetten is in veel huishoudens populair (bekijk hier onze gourmetrecepten). Daarnaast groeit de vraag naar recepten en menu’s zonder - of met wat minder - vlees.

Het Voedingscentrum heeft dit jaar een kerstmenu met vis samengesteld, en een vegetarisch kerstmenu. Kies wat jou het lekkerst lijkt, of waar je tafelgenoten van houden. Je kunt ze ook mixen, of allebei maken natuurlijk. Kerstdagen genoeg!

Al onze kerstrecepten zijn voor 4 personen. Klik op een recept om naar de ingrediënten en bereiding te gaan.

Kerstrecepten vismenu

Toast met drie kleuren tomaatjes

Simpel, maar o zo smakelijk

Visrolletjes in doperwtjessaus met Italiaanse groente

Alsof je engelen hoort zingen

Koffiemousse met peer

Koffie niet verkeerd

Kerstrecepten vegetarisch menu

Pastinaakrolletjes met rucola

Verdraaid lekker

Pompoentaart met salie

Kerst op de taart

Meringue met kersensaus

De verboden vrucht

Kerstrecepten video's

Onze kerstrecepten zijn dit jaar ook op ons YouTube-kanaal te zien. Abonneer op ons kanaal en mis geen enkel kerstrecept. Bekijk de afspeellijst kerstrecepten.

Meer kerstrecepten

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook deze kerstmenu's:

Of zoek een ander recept via onze receptensite (je kunt zoeken op ingrediënt en filteren op gang).

Red je kerstrestjes

Restjes eten over van kerst? Maak van 3e kerstdag een verspillingsvrije feestdag. Verwerk al je kerstrestjes in een nieuw feestmaal.

Bekijk ook onze inspiratiepagina voor de kerst.