Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezonde schoollunch

Gezonde schoollunch

Er is steeds meer belangstelling voor het verzorgen van een lunch op school. Hier lees je alles over de voordelen van een georganiseerde schoollunch én hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Afbeelding bij teaser 'Waarom een schoollunch?'

Waarom een schoollunch?

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor het verzorgen van een lunch op school. Op deze pagina lees je meer over de 4 voordelen van zo’n georganiseerde schoollunch én hoe je er zelf mee aan de slag kunt.
Afbeelding bij teaser 'Wat is een gezonde lunch?'

Wat is een gezonde lunch?

Onderzoek laat zien dat richtlijnen voor schoolmaaltijden zorgen voor gezondere voedselkeuzes: een hogere fruitinname en minder vet en zout. Bekijk op deze pagina aan welke richtlijnen een schoollunch moet voldoen.
Afbeelding bij teaser 'Hulpmiddelen'

Hulpmiddelen

Een gezonde schoollunch bestaat uit Schijf van Vijf-producten. Met een gevarieerd aanbod stimuleer je leerlingen om gezonde keuzes te maken. Hier vind je praktische hulpmiddelen en inspiratie voor gezonde producten.
 
Afbeelding bij teaser 'Ervaringsverhaal'

Ervaringsverhaal

Basisschool Harlekijn in Venlo verstrekt sinds schooljaar 2022-2023 een gezonde schoollunch aan alle overblijfkinderen. Hoe bevalt het de Harlekijn om een schoollunch te verzorgen?
 
 
 
 
 
Afbeelding bij teaser 'Voedselveiligheid'

Voedselveiligheid

Elke organisatie die werkt met eten of drinken moet voldoen aan de wet- en regelgeving van de Warenwet. Wat betekent dit voor scholen? Praktische informatie over hygiënevoorschriften.
Afbeelding bij teaser 'Duurzaam eten op school'

Duurzaam eten op school

Wat zijn duurzame voedselkeuzes voor een schoollunch? Op welke manier kun je voedselverspilling tegengaan om de milieu-impact van ons eten te verkleinen? Deze tips helpen je op weg.
Afbeelding bij teaser 'Organisatie schoollunch'

Organisatie schoollunch

Wil je een schoollunch aanbieden op jouw school of overweeg je dit te doen? Neem in eerste instantie de tijd om dit goed voor te bereiden. Je kunt het ook stap voor stap aanpakken.