Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Nature & More

Nature & More is geen keurmerk maar een logo voor de kwaliteit van biologisch en biologisch-dynamisch vers fruit.

Ieder product van Nature & More draagt een code bij zich. Via internet kun je daarmee traceren waar het product oorspronkelijk vandaan komt. Aan een CO2-label is te zien hoeveel CO2-uitstoot de productie heeft gekost.

Omschrijving

Nature & More is geen keurmerk maar een logo voor de kwaliteit van  biologisch en biologisch-dynamisch vers fruit. Ook letten de telers op invloed van de productie op de bodem, het water en de lucht en hebben als kern de sociale waarden vrijheid, eerlijke handel en solidariteit.

Ieder product van Nature & More draagt een code bij zich. Via internet kun je daarmee traceren waar het product oorspronkelijk vandaan komt en hoe het op die waarden scoort.

Nature&More kent CO2-labels aan groente en fruit toe. Zo is aan groente en fruit te zien hoeveel CO2-uitstoot de productie heeft gekost. Bij de berekening wordt gekeken naar transport, opslag en productie. Voor een paar producten zorgt de organisatie voor klimaatcompensatie van de productie en het transport.

Nature & More is op de Nederlandse markt beperkt verkrijgbaar.

Eigenaar

Nederlandse bedrijf Eosta, www.eosta.com

Controle

TüV Duitsland

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.