Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Happy Tooth

Dit keurmerk zit op producten die als tandvriendelijk worden beschouwd. Deze producten veroorzaken geen gaatjes en geen tanderosie.

Omschrijving

Dit keurmerk zit op producten die vriendelijk zijn voor de tanden. Deze producten veroorzaken geen gaatjes en geen tanderosie. 

Voordat het Happy Tooth keurmerk gebruikt mag worden, moet het product eerst getest zijn op tandvriendelijkheid. Hoe tandvriendelijk het product is, hangt onder meer af van de zuurgraad: elke keer als je iets eet of drinkt wordt het iets zuurder in de mond, waardoor het tandglazuur wordt aangetast.

De zuurgraad van het product wordt getest door één van de 3 universiteiten die zijn aangewezen door Toothfriendly International.

De zuurgraad mag dan niet lager zijn dan 5.7. Producten die ervoor zorgen dat zuurgraad niet onder 5.7 komt , worden gekenmerkt als tandvriendelijk. Als ze hieraan voldoen betalen ze een licentie en krijgen ze het keurmerk.

Uitgever

Toothfriendly International, www.toothfriendly.ch

Controle

Eén van de drie geaccrediteerde universiteiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.