Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z
Encyclopedie A-Z

Climate Neutral Certified

Het Climate Neutral Certified keurmerk is volledig gericht op klimaatimpact. Het keurmerk kan op producten zoals fruit, zuivel en koffie staan. Maar ook organisaties en diensten kunnen het gebruiken.

Het keurmerk stelt strenge eisen aan de klimaatimpact. Het is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en milieu. 

Wat betekent het keurmerk Climate Neutral Certified?

Het keurmerk is heel ambitieus op het gebied van klimaatimpact. Alle broeikasgasemissies van productie tot aan consumptie moeten voor een product in kaart worden gebracht. Denk hierbij aan de uitstoot van grondstoffen, verpakkingsmateriaal en vervoer. En aan het gebruik van gas of elektriciteit op de productiefaciliteit.

Bij aanmelding voor het keurmerk vindt een basismeeting plaats. Daarmee wordt een reductiedoelstelling per jaar bepaald om het doel van 25% daling van broeikasgasuitstoot in 2030 te halen. De uitstoot moet dan per jaar stapsgewijs verkleinen.

Daarnaast moet alle broeikasgasuitstoot gecompenseerd worden tot netto nul uitstoot. Dit gebeurt door investering in duurzame klimaatprojecten.  

 Climate Neutral Certified

Keurmerkhouder en controle

De Climate Neutral Group is eigenaar en beheerder van het keurmerk. Er is onafhankelijke controle door geaccrediteerde organisaties en er is een sanctiebeleid.