Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mie goreng met komkommersalade

Mie goreng met komkommersalade

Serveer dit oosterse gerecht met een frisse komkommersalade.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 660 kcal

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 rode peper
  • 4 takjes selderij
  • azijn
  • 200 gram volkoren mie
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 tomaten
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkenspoelet
  • 150 gram geschaafde witte kool
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in boogjes.
  2. Was de peper. Verwijder eventueel de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Was de selderij en knip het klein.
  4. Maak een salade van de komkommer, een deel van de reepjes peper, de selderij en wat azijn en zet even weg.
  5. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Maak de uien schoon, snijd de ui in snippers en de bosuitjes in ringen.
  7. Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
  8. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  9. Was de taugé en laat dit in een zeef uitlekken.
  10. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak daarin het poelet met peper bruin.
  11. Bak de ui, de bosui, de wortel en de witte kool enkele minuten mee.
  12. Voeg de stukje tomaat toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
  13. Voeg de uitgelekte mie, de taugé, de ketjap en de garnalen toe en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen heet worden.
  14. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Gebruik de rest van de komkommer voor een pittige koriander-komkommersalsa met kip.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (tropisch). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies voor koningsgarnaal met MSC of biologische roze garnaal.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 660 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 83 gram
Waarvan suikers 19 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 38 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept