Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: IJs met aardbei-rabarbersaus

IJs met aardbei-rabarbersaus

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 60 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 4 stelen rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 2 bolletjes yoghurtijs

Bereiding

  1. Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
  2. Maak de aardbeien schoon.
  3. Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
  4. Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
  5. Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Schep een bolletje yoghurt-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
  7. Ook lekker bij halfvolle yoghurt of magere vanillevla met zoetstof.

Ingrediënten over?

Aardbeien
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rabarber is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 60 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 2 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept