Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Funghi trifolati

Funghi trifolati

Dit voorgerecht maak je van oesterzwammen of champignons. Gebakken in knoflook en met peterselie smaken ze heerlijk.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 75 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram oesterzwammen of champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren.
  2. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook heel zacht.
  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar.
  6. Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie en wat peper door.
  7. Geef de paddenstoelen op kamertemperatuur.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Oesterzwammen is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 75 kcal
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 2 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 4 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept