Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stoofpot met kabeljauw

Stoofpot met kabeljauw

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 610 kcal

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram visfilet (kabeljauw, koolvis)
  • 300 ml water
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 400 gram worteltjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie

Materialen

Tajine of braadpan

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van de gember, de helft van de specerijen, wat citroensap en 1 eetlepel olie.
  3. Snijd de vis in flinke blokken en schep de marinade erdoor. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  4. Breng het water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  5. Doe de couscous in een kom en meng er de rest van de specerijen door. Schenk de bouillon erover en roer dit met een vork erdoor. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  6. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken. Kook de wortels in een bodempje water gaar.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  8. Verwarm eventueel een tajine op laag vuur.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de vis voorzichtig kort.
  10. Voeg de ui en de knoflook en een paar lepels water toe en stoof de vis in 5 minuten gaar.
  11. Was de peterselie en knip het klein. Strooi de peterselie over de vis.
  12. Serveer de vis met de worteltjes en couscous en parten citroen.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Bospeen heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 610 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 67 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept