Bereiding
            
                - Maak de rodekool schoon en snijd in dunne slierten. 
 - 
Verwijder van de vijgen de steel en snijd in vieren. 
 - 
Breng de rodekool met de vijgen en specerijen in een scheutje water aan de kook. 
 - Kook de kool in 25 minuten gaar en verwijder de kruidnagels en jeneverbessen.
 - Breng de kool op smaak met azijn en de suiker.
 - 
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
 - 
Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Was je handen.
 - 
Bak de karbonades in de hete margarine aan beide zijden lichtbruin. Laat ze op laag vuur in 10 minuten gaar worden. 
 - 
Neem het vlees uit de pan. Schenk het water in de pan en roer het aanbaksel op de bodem los. Laat de jus even aan de kook komen.
 - Serveer de karbonades met de jus en de aardappelen bij de rodekool.
 
            
        
	 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.