Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Quinoa met zomergroente, varkensvlees en avocado

Een geweldig quinoarecept met lekker veel groente.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram bospeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 1 hand spinazie, rucola of veldsla
  • 150 gram quinoa
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder
  • 1 halve avocado
  • citroensap

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de koolrabi in blokjes, de courgette in halve plakken, de worteltjes in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.
  3. Was de spinazie en laat uitlekken.
  4. Was de quinoa in een zeef.
  5. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
  6. Fruit de ui en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht.
  7. Roerbak de koolrabi en de bleekselderij een paar minuten mee. Voeg de worteltjes en de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
  8. Bak de vleesreepjes in de rest van de olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
  9. Schep het avocadovruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  10. Meng het vlees en de groente door de quinoa, voeg de spinazie toe en warm het goed door. Maak op smaak met citroensap en paprikapoeder.
  11. Leg de blokjes avocado erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolrabi is deze maand (september) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 635 kcal 635 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept