Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Kalkoen met appel, spitskool en zilvervliesrijst

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een heerlijke combinatie.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram spitskool
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • citroensap
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 2 takjes selderij
  • 2 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en kerrie.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin.
  6. Was de appel, snijd hem in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  7. Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee.
  8. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
  9. Laat de kalkoen in ca. 8 minuten gaar worden.
  10. Kook de spitskool in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  11. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  12. Roer de laatste minuut de room en de selderij door de kalkoen.
  13. Geef er rijst en spitskool bij.

Menusuggestie



Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.