Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Glutenvrij zuurdesem

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 125 gram vezelrijk glutenvrij meel, bijv. boekweitmeel of volkoren rijstemeel
  • water

Bereiding

  1. Meng 25 gram van het glutenvrije meel en roer er ½ dl water door.
  2. Dek dit af met een deksel of plastic folie. Zet de schaal op een warme plaats weg (liefst boven de 20° C).
  3. Roer het mengsel ’s morgens en ’s avonds een keer door.
  4. Als zich belletjes hebben gevormd, voeg dan iedere 24 uur 25 gram water en 25 gram glutenvrij meel toe.
  5. Na vier à vijf dagen is het zuurdesem klaar, als zich na de laatste keer meel en water toevoegen weer luchtbelletjes hebben gevormd.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 220 kcal 220 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept