Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde snackpaprika

Gevulde snackpaprika

Met gerookte makreel en appel.

  • 6 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 45 kcal

Ingrediënten

  • 20 gram bleekselderij
  • ¼ appel met schil
  • ½ eetlepel citroensap
  • 75 gram gerookte forel- of makreelfilet
  • 3 snackpaprika's

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in smalle boogjes.
  2. Snijd van het stuk appel 6 dunne schijfjes en snijd de rest in blokjes. Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren.
  3. Verdeel de vis in stukjes en meng het met de appelblokjes en de bleekselderij.
  4. Halveer de paprikaatjes in de lengte en maak ze schoon.
  5. Vul ze met het mengsel en garneer met het schijfje appel.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Makreel is ook lekker op deze toast met makreel.

Ook op de foto:
Gevulde tomaatjes, gevulde champignons en witlofschuitjes.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 45 kcal
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 1 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 0 gram
Eiwit 3 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept