Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de vleesreepjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
-
Hak de pinda’s grof.
-
Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in de lengte in parten.
-
Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
-
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
-
Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Maak de groente op smaak met peper en strooi de gehakte pinda’s erover.
-
Geef de vleesreepjes en de aardappelpuree erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed. De overige prei kan verwerkt worden in een linzensoep.