Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Geroerbakte witlof

Hollands glorie op je bord.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel pinda's
  • 600 gram witlof
  • stukje prei of 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de vleesreepjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  3. Hak de pinda’s grof.
  4. Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
  5. Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
  6. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
  7. Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s erover.
  11. Geef de vleesreepjes en de aardappelpuree erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed. De overige prei kan verwerkt worden in een linzensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (november) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept