Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Couscousschotel met groente

Een kleurrijk bord om van te genieten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram volkoren couscous
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de courgette en de paprika’s in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
  3. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de tofu kort mee.
  6. Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten.
  7. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
  8. Voeg de couscous toe aan de specerijen en schenk er 250 ml water bij. Breng aan de kook. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
  9. Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
  10. Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept