Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Broodje met rode uiencompote en kaas

Zoek een ander recept

Een broodje kaas maak je nog veel lekkerder met deze rode uiencompote.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 plakjes Friese nagelkaas, 20+
  • 4 volkoren broodjes
  • ongezouten halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon. Snijd de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie in 20 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
  4. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de compote afkoelen.
  5. Besmeer de volkorenbroodje dun met halvarine en beleg ze met de uiencompote.
  6. Snijd de kaas in reepjes en verdeel ze over de broodjes.

Ingrediënten over?

Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 245 kcal 245 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout 0,8 gram 0,8 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.