Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broodje met rode uiencompote en kaas

Een broodje kaas maak je nog veel lekkerder met deze rode uiencompote.

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 plakjes Friese nagelkaas, 20+
  • 4 volkoren broodjes
  • ongezouten halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon. Snijd de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie in 20 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
  4. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de compote afkoelen.
  5. Besmeer de volkorenbroodje dun met halvarine en beleg ze met de uiencompote.
  6. Snijd de kaas in reepjes en verdeel ze over de broodjes.

Ingrediënten over?

Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 245 kcal 245 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept