Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ananas met munt

Een heerlijk fris toetje met fruit en yoghurt.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ ananas
  • 8 muntblaadjes
  • 4 eetlepels Bulgaarse yoghurt, mager

Bereiding

  1. Snijd de halve ananas in tweeën.
  2. Snijd het vruchtvlees uit de schil en verwijder de harde kern.
  3. Snijd het vruchtvlees in stukjes en verdeel ze eventueel weer over de stukken schil. Leg dit op 2 bordjes.
  4. Knip de munt in reepjes en meng het door de yoghurt.
  5. Schep de yoghurt op de ananas.

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ananas heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept