Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aardappelpuree

Aardappels pureren, een kleine moeite. Door de melk en nootmuskaat smaakt het heerlijk.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 600 gram paksoi
  • 40 gram ongezouten paranoten
  • 1 eetlepel olie
  • chilivlokken
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  3. Hak de noten grof.
  4. Roerbak de paksoi in de hete olie in 5 minuten gaar.
  5. Strooi er wat chilivlokken over.
  6. Giet de aardappelen af en stoom ze droog.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Stamp de aardappelen fijn of pureer ze in een pureeknijper.
  9. Maak er met de hete melk een puree van. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  10. Strooi de noten over de paksoi en serveer de groente bij de aardappelpuree.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aardappel is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept