Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Terugblik online symposium “Sta voor borstvoeding: inzichten van toen en nu”

In het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek organiseerde het Voedingscentrum in samenwerking met de Landelijke Borstvoedingsraad een gratis online symposium op dinsdag 4 oktober. Speciaal voor alle zorgprofessionals die zich in hun werk bezighouden met voorlichting en ondersteuning rondom borstvoeding.

In het symposium werd aandacht besteed aan borstvoeding én werk, stress en hechting door het bespreken van recente onderzoeken met betrekking tot deze onderwerpen en zoomden we in op borstvoeding vanuit een historisch perspectief.

Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad, zat het symposium voor. Daarna kwamen vier sprekers aan het woord.

  • Historica en journalist Geertje Dekkers liet zien hoe 19e-eeuwse moeder over borstvoeding dachten en hoe artsen deze moeders op andere ideeën probeerden te brengen.
  • Aniko Korosi, Associate Professor gaf een presentatie over haar meest recente onderzoek naar het effect van stress op moedermelk.
  • Na de pauze vertelde Sjoukje van Dellen, Postdoctoral Researcher over haar promotieonderzoek naar het faciliteren van de vaak lastige combinatie van borstvoeding en werk.
  • Het symposium werd afgesloten met een presentatie van Klinisch psycholoog/psychotherapeut; Marilene de Zeeuw, die een presentatie gaf over de relatie tussen borstvoeding en hechting.

Terugkijken

Het webinar terugkijken? Dat kan!

  1. Ga naar Zoom en log in
  2. Je kunt dan de sessie terugkijken via deze link
  3. Gebruik het wachtwoord: +#lu7w0t

De opname is tot eind van dit jaar beschikbaar.

Bekijk ook de PowerPoint-presentaties (in pdf) van onze 4 sprekers:

Wil je meer informatie over borstvoeding?