Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Dit is de winnaar van de Food Innovation Bachelor's Award 2022

9 juni 2022

Winnaar Food Innovation Bachelor's Award 2022

De winnaar van de Food Innovation Bachelor’s Award (FIBA) 2022 was Frosty Farm van Ingeborg Pijnenburg, Sophie van Cooten, Cato Fröhlich en Keren Tamasial. Het gaat om een bevroren snack gemaakt van haveryoghurt, fruit en groente voor kinderen vanaf 4 jaar.

winnaars fiba 2022

Winnaars Ingeborg Pijnenburg, Cato Fröhlich, Keren Tamasial en Sophie van Cooten met directeur van het Voedingscentrum Gerda Feunekes (midden).

De winnaar: Frosty Farm

Maastricht University – Health Food Innovation Management - Ingeborg Pijnenburg, Sophie van Cooten, Cato Fröhlich, Keren Tamasial

Deze bevroren snack gemaakt van haveryoghurt, fruit en groente voor kinderen vanaf 4 jaar werd door alle juryleden enthousiast ontvangen. Dit product is geheel plantaardig, waarmee er goed op duurzaamheid is gelet, aldus de jury. Doordat Frosty Farm gebruikmaakt van restproducten van een sapproducent, wordt voedselverspilling tegengegaan.

Tweede prijs: Totally Nuts

Maastricht University – Health Food Innovation Management - Patrick Joosten, Mara Kynast, Bente van Santvoort, Kelly Baert

Een plantaardig alternatief voor feta gemaakt van amandelpulp, dat is Totally Nuts. Volgens de jury een mooi product, dat nog veel breder kan worden geplaatst dan alleen als saladetopper. Er wordt gebruikgemaakt van reststromen, namelijk amandelpulp. Eet je dit product in plaats van kaas, dan help je ook het milieu een handje!

Derde prijs: Kick Pea

HAS Hogeschool – Design Methoden in Food - Joline Harms

Dat je hartig broodbeleg óók van peulvruchten kan maken, bewijst Kick Pea. De jury geeft aan dat het nu lastig is hartig broodbeleg te vinden dat past in de Schijf van Vijf. Dat deze ‘hagelslag’ is gemaakt van kikkererwten, is een originele keuze die tegemoet komt aan de vraag naar hartig broodbeleg. Ook is er gedacht aan duurzaamheid: peulvruchten zijn goede vleesvervangers en daarmee een duurzamere keuze.