Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar
Home professionals / Productaanbod en Levensmiddelendatabank / Horeca, catering en kantines
Horeca, catering en kantines
Als inkoper en kok heb je grote invloed op hoe mensen eten. De grootte van de porties, de keuzes in fruit en groente, maar ook hoe het eten is klaargemaakt kan van grote invloed...
Home professionals / Professionals in opleiding / Productsamenstelling en etiket
Productsamenstelling en etiket
Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste informatie die het Voedingscentrum biedt op het gebied van productsamenstelling en het etiket.
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Zoutgehalte in producten moet sneller dalen
Zoutgehalte in producten moet sneller dalen
Het zoutgehalte in levensmiddelen is de afgelopen 6 jaar met 11% gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er zijn nog wel grote...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2013 / Programma Gezond door het Leven 2013
Programma Gezond door het Leven 2013
Het doel van dit programma is een bijdrage leveren aan generaties die gezond opgroeien in een gezonde omgeving en die kunnen omgaan met hun eigen sociale en fysieke omgeving. Hieronder...
Home / Pers / Standpunten / Fastfood in de publieke ruimte
Fastfood in de publieke ruimte
Het Voedingscentrum vindt dat de opmars van fastfood in de publieke ruimte moet stoppen. Met name in de grote steden is het aanbod aan fastfood zoals friet, hamburgers, kebab...
Home / Pers / Achtergronden / Gemeentes moeten invasie fastfoodketens stoppen
Gemeentes moeten invasie fastfoodketens stoppen
Als we willen dat in Nederland de gezonde keuze de makkelijkste keuze is, dan moet de omgeving gezonder worden, schrijft een groep voedingswetenschappers. Nederland moet...
Home / Pers / Achtergronden / SCHOLEN STEEDS GEZONDER, NU OOK OMGEVING AANPAKKEN
Scholen steeds gezonder, nu ook omgeving aanpakken
Dinsdag, 16 april, is het weer ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’. Het Voedingscentrum reikt op deze dag meer dan 150 gouden en zilveren Schoolkantine Schalen...
Services / Initiatieven van het Voedingscentrum / Buurtsportcoaches / Draagvlak creƫren / Samenwerken sportverenigingen
Samenwerken sportverenigingen
Kinderen die sporten bij een sportvereniging, zo zien we het graag. Maar de kantine sluit niet altijd aan een gezonde leefstijl. Hoe help je sportverenigingen hun kantine...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Aanbod aanpassen in bedrijfsrestaurants kan leiden tot gezondere keuzes
Aanbod aanpassen in bedrijfsrestaurants kan leiden tot gezondere keuzes
‘Nudging’ kan een succesvolle manier zijn om mensen op het werk gezonder te laten eten, blijkt uit een recent onderzoek, uitgevoerd door de Vrije Universiteit...
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.