Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim koken’
Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim koken’
Stel een gevarieerd menu samen met de handige (week)menuplanner. Je kunt kiezen uit heerlijke recepten in lijn met de Schijf van Vijf. En je gooit veel minder eten weg...
Home / Pers / Persberichten / Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim koken’
Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim Koken’
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ van het Voedingscentrum biedt naast recepten ook unieke hulpmiddelen om slimmer te koken. Ongeveer de helft van de Nederlanders...
Home / Pers / Persberichten / Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim Koken’
Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim Koken’
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ van het Voedingscentrum biedt naast recepten ook unieke hulpmiddelen om slimmer te koken. Ongeveer de helft van de Nederlanders...
Home / Mijn boodschappen / Geld besparen op eten
Geld besparen op je eten en drinken
Gezond eten voor 5 euro per dag? Gezond en gevarieerd eten met een kleine beurs, dat kan echt. Door slim in te kopen kun je al voor 5 euro per dag gezond eten. Dit blijkt...
Home / Thema's / Apps en tools
Apps en tools van het Voedingscentrum
Voedingscentrum-apps Duurzaamheid en dierenwelzijn Tools Gezond eten en gewicht Het Voedingscentrum heeft veel handige hulpmiddelen om je te helpen bij het kiezen voor gezond,...
Recepten / Receptenapp Slim Koken
Receptenapp Slim Koken
Zo werkt de Receptenapp De ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren...
Home / Mijn boodschappen / Eten bereiden / Eten voorbereiden
Eten voorbereiden
Hoeveel pasta, rijst, couscous, aardappelen en groente heb je per persoon nodig? En hoe zorg je ervoor dat je geen voedselinfectie oploopt? Een goede voorbereiding...
Over ons / Wie zijn wij? / Columns / De Receptenapp Slim Koken biedt uitkomst bij het koken
De Receptenapp Slim Koken biedt uitkomst bij het koken
Ik heb een drukke dag gehad, zit in de trein naar huis, het is wat later dan gepland. Ik was vast van plan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, Schijf van Vijf-proof,...
Home professionals / Productaanbod en Levensmiddelendatabank / Levensmiddelendatabank
Levensmiddelendatabank
De Levensmiddelendatabank is dé onafhankelijke databank van Nederland met uitgebreide informatie over meer dan 90.000 levensmiddelen die in Nederland worden verkocht.
Over ons / Wie zijn wij? / Columns
Columns van het Voedingscentrum
Overal wordt over voeding gepraat, bijvoorbeeld op feestjes, op online fora, in de bedrijfskantine, op televisie en in kranten en tijdschriften. Verschillende medewerkers...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2012 / Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2012
Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2012
Activiteiten 2012 Hieronder een overzicht van de subsidies die we in 2012 voor dit programma ontvingen. Dit is 20% van de totale subsidie die het Voedingscentrum ontving. ...
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Hoe eet ik minder zout?
Hoe eet ik minder zout?
Je lichaam heeft zout nodig om de hoeveelheid vocht in je lichaam te regelen. Maar te veel zout verhoogt het risico op een hoge bloeddruk. Wat kun je zelf doen om minder...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2013 / Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2013
Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2013
Het doel van dit programma is om consumenten te informeren over voedselkwaliteit en voedselverspilling, en het bieden van hulpmiddelen om een duurzame keuze te maken.  Hieronder...
Home / Mijn boodschappen / Eten bereiden / Koken met restjes en kliekjes
Koken met restjes en kliekjes
Wat kun je nog met iets wat je over hebt na het koken, zoals een halve bloemkool of een kwart bakje zuivelspread? Of misschien blijft er nog iets in de pan over van een maaltijd.
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2014 / Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2014
Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2014
Het doel van dit programma is om consumenten te informeren over voedselkwaliteit, waaronder voedselverspilling en voedselveiligheid. Dit doen we onder andere door het bieden...
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.