Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar
Home / Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Vernieuwd groentekookboek - ga voor kleur
Vernieuwd groentekookboek - ga voor kleur
Groenten geven kleur aan je dag. Ze zijn ideaal voor bij de lunch, je kunt ze onbegrensd snacken en ze maken elke avondmaaltijd uniek. Het vernieuwde groentekookboek van het...
Home / Thema's / Mantelzorg voor ouderen / Ouderen helpen bij de warme maaltijd
Zorg voor ouderen: als zelf koken niet zo makkelijk meer gaat
Hieraan voldoet een gezonde maaltijd Een gebalanceerde warme maaltijd bevat: Minimaal 150 gram groente bevat Mager vlees, vis, ei of een vleesvervanger zoals...
Vraag en antwoord / Koken en bewaren / Hoe kook je een ei?
Hoe kook je een ei?
Een ei koken: het lijkt zo eenvoudig. Maar toch kan een minuut langer of korter al verschil maken. Hoe kook je nou het perfecte zachtgekookte of hardgekookte ei en voorkom...
Encyclopedie / Wecken
Wecken
Wecken (of inmaken) is een manier om levensmiddelen te conserveren. Thuis wecken is alleen een geschikte conserveermethode voor fruit. Vanwege het risico van botulisme,...
Home / Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / De meest gestelde vragen over insecten eten
De meest gestelde vragen over insecten eten
Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds populairder. Nu zie je ze vooral als spannende borrelsnack op exclusieve feestjes, maar binnenkort liggen ze...
Home / Pers / Achtergronden / Maak de jonge consument weer voedselvaardig
Maak de jonge consument weer voedselvaardig
Maak de jonge consument weer voedselvaardig (Nederlands Dagblad 22-04-2014) Onlangs heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarin ze de lidstaten vraagt om...
Home / Thema's / Vakantie / Veilig eten op vakantie
Veilig eten op vakantie
Ziek worden op vakantie? Dat is voor niemand fijn. Toch zijn er jaarlijks vele Nederlanders die een voedselinfectie of voedselvergiftiging oplopen tijdens de vakantie. Gevolg...
Home / Thema's / Kopen, koken, bewaren / Eten bereiden / Eten voorbereiden
Eten voorbereiden
Hoeveel pasta, rijst, couscous, aardappelen en groente heb je per persoon nodig? En hoe zorg je ervoor dat je geen voedselinfectie oploopt? Een goede voorbereiding...
Home / Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Hoe #verspillingsvrij ben jij?: strijd mee tegen voedselverspilling
Hoe #verspillingsvrij ben jij?: strijd mee tegen voedselverspilling
De campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’ van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling start vandaag en gaat consumenten helpen hun voedselverspilling te...
Home / Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Overgewicht bij volwassenen ongeveer gelijk gebleven
Overgewicht bij volwassenen ongeveer gelijk gebleven
Het percentage Nederlanders met overgewicht is in 2018 ongeveer gelijk gebleven, vergeleken met 2014. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS),...
Home / Thema's / Kopen, koken, bewaren / Eten bereiden
Eten bereiden
"Wat eten we vandaag?" Wat je ook klaarmaakt of kookt in de keuken, het komt altijd neer op voorbereiding en uitvoering. Bij elke stap lees je tips om efficiënt en veilig...
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Kun je insecten eten?
Kun je insecten eten?
Meelwormen, sprinkhanen, torren. Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds populairder. Welke insecten kun je eten en hoe gezond zijn ze? Even wat achtergrondinformatie:...
Vraag en antwoord / Veilig eten en E-nummers / Moet ik verse sojabonen koken?
Moet ik verse sojabonen koken?
Ja, verse sojabonen uit de koeling kun je het beste koken voor je ze eet. Verse sojabonen zijn rauw of maar kort verhit. In rauwe peulvruchten, zoals sojabonen, komt de natuurlijke...
Home / Pers / Persberichten / Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim Koken’
Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim Koken’
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ van het Voedingscentrum biedt naast recepten ook unieke hulpmiddelen om slimmer te koken. Ongeveer de helft van de Nederlanders...
Home / Thema's / Kopen, koken, bewaren / Eten bereiden / Eten koken en bakken
Eten koken en bakken
Er zijn veel manieren om eten te bereiden, zoals bakken, koken, stomen of grillen. Slimme koks letten niet alleen op de smaak, maar ook op gezondheid, veiligheid en duurzaamheid.
Home / Thema's / Kopen, koken, bewaren / Goedkoop inkopen doen / Geld besparen in de keuken
Geld besparen op eten – budgettips voor in je keuken
Geld besparen op je eten door slimmer te kopen, koken en bewaren? Dat is goed mogelijk. Ook met weinig geld kun je gezond en lekker eten. Als je goedkope recepten kiest, zuinig...
Home / Zwanger en kind / Kinderen 4-13 jaar / Avondeten en toetje / Samen koken met kinderen
Samen koken met kinderen
Ieder kind kan wel iets doen in de keuken. Van simpel husselen tot het (bijna) helemaal zelf bereiden van een gerecht en alles ertussen. Voor je het weet heb je een sterkok...
Home / Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim koken’
Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim koken’
Stel een gevarieerd menu samen met de handige (week)menuplanner. Je kunt kiezen uit heerlijke recepten in lijn met de Schijf van Vijf. En je gooit veel minder eten weg...
Home / Pers / Persberichten / Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim koken’
Voedingscentrum lanceert unieke ‘Receptenapp Slim Koken’
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ van het Voedingscentrum biedt naast recepten ook unieke hulpmiddelen om slimmer te koken. Ongeveer de helft van de Nederlanders...
Vraag en antwoord / Veilig eten en E-nummers / Wat kun je doen als je (mogelijk) iets hebt gegeten met salmonella erin?
Wat kun je doen als je (mogelijk) iets hebt gegeten met salmonella erin?
Heb je een product gegeten waar (misschien) de bacterie salmonella in heeft gezeten? Dat kan je flink ziek maken. Maar de kans op ernstige gevolgen is klein. Wel is het goed...