Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Heerlijke variant op de hartige taart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar
Recepten /rabarbercompote met aardbeien
Rabarbercompote met aardbeien
Al het goede van lente
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Wat zijn de seizoensgroenten in de verschillende jaargetijden? En welk seizoensfruit is er?
Wat zijn de seizoensgroenten in de verschillende jaargetijden? En welk seizoensfruit is er?
Seizoensgroente Groente uit Nederland of andere Europese landen is de meest duurzame keuze. In de winkel staat bij het schap of op het etiket van het product vermeld waar...
Recepten /ijs met aardbeirabarbersaus
Ijs met aardbeirabarbersaus
Domweg genieten
Recepten /rabarber met aardbeien
Rabarber met aardbeien
De smaak van weekend
Recepten /rabarberaardbeibowl
Rabarberaardbeibowl
Eindelijk zomer
Recepten /rabarberfool
Rabarberfool
Voor een lekkere, luie dag
Encyclopedie / Verpakkingsmaterialen
Verpakkingsmaterialen
Verpakkingen beschermen producten en kunnen zo de houdbaarheid van het voedsel verlengen. Op deze manier kunnen producten langer veilig bewaard blijven en kan het voedselverspilling...
Recepten / Receptinspiratie / Vol energie met lentegroenten
Vol energie met lentegroenten
Lentegroenten (april-mei-juni) zijn onder andere: Asperge Komkommer Lamsoren Meiraapjes Raapstelen Rabarber Radijs Veldsla Bekijk...
Encyclopedie / Calcium
Calcium
Calcium (kalk) is een mineraal.  Waar zit calcium in? Calcium zit vooral in melk, melkproducten en kaas, maar ook in groene groenten. Opname van calcium Calcium in zuivelproducten...
Encyclopedie / Groente
Groente
Groenten zijn de eetbare delen van een plant. Groente staat in de Schijf van Vijf. Eetbare paddenstoelen en de vruchten komkommer, tomaat, paprika en avocado worden ook tot...
Vraag en antwoord / Veilig eten en E-nummers / Is aluminium in mijn eten en drinken gevaarlijk?
Is aluminium in mijn eten en drinken gevaarlijk?
Aluminium komt van nature in veel producten voor. Het is dus onvermijdelijk dat je het binnenkrijgt. Dit is bij een gezond voedingspatroon niet schadelijk, omdat je lichaam...
Vraag en antwoord / Koken en bewaren / Kun je fruit invriezen?
Hoe kun je fruit invriezen?
Veel fruit kun je invriezen, soms in stukjes en soms in zijn geheel. Handig om op een later moment te gebruiken. Voor het invriezen kun je ijsblokjesbakjes gebruiken,...
Encyclopedie / Mineralen
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.
Recepten / Kookhulp / Hoelang kook ik...?
Hoelang kook ik...?
Groentesoort Om 250 gram groente over te houden gebruik je zoveel gram (ongekookt): Ideale kooktijd in minuten (je groente stomen?...
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.