Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar
Encyclopedie / Schijf van Vijf (achtergronden)
Achtergronden Schijf van Vijf
De Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. De Schijf van Vijf biedt een optimale combinatie...
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Wat is gezond avondeten?
Wat is gezond avondeten?
De warme maaltijd levert het grootste deel van de energie op een dag. Het avondeten of een warme maaltijd bij de lunch is hét moment om een groot deel van de aanbevolen...
Home professionals / Schijf van Vijf / In de praktijk
Schijf van Vijf in de praktijk
Kort gezegd betekent eten volgens de Schijf van Vijf: vooral uit de Schijf van Vijf eten; elke dag uit elk vak de juiste hoeveelheden eten; variëren...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Boodschappenlijstje maken
Boodschappenlijstje maken
Besparen op je eten en drinken Wil je meer tips om geld te besparen? Bekijk dan onze budget-pagina's. Je bent dan goed bezig voor je gezondheid, voor je portemonnee en voor...
Home / Pers / Standpunten / Dreumesmelk en peutermelk
Dreumesmelk en peutermelk
Speciale melk voor dreumesen en peuters is niet nodig. Er zitten wel wat extra vitamines en mineralen in die goed zijn voor een jong kind, maar als een kind gewoon gezond...
Encyclopedie / Gluten en het glutenvrij dieet
Gluten en het glutenvrij dieet
Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in de sommige granen. Gluten zorgt bijvoorbeeld dat deeg goed rijst. Het maakt deegproducten zoals brood en pasta...
Vraag en antwoord / Aandoeningen / Hoe kan ik gezond glutenvrij eten?
Hoe kan ik gezond glutenvrij eten?
Gluten is alleen schadelijk voor mensen met de aandoening coeliakie (glutenintolerantie). Zij moeten een strikt glutenvrij dieet volgen. Ook mensen met de diagnose glutensensitiviteit...
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.