Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met reepjes pittige chorizo
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Spinazie-aardappelschotel

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • 750 gram spinazie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl kookroom light
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Kook de laatste 10 minuten 2 eieren mee.
  3. Warm de oven voor op 200° C.
  4. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  5. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de prei kort.
  7. Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
  8. Maak de groente op smaak met een beetje zout.
  9. Pel de eieren en snijd ze in plakken.
  10. Snijd de aardappelen in plakken.
  11. Schep de groente in een ovenvaste schaal.
  12. Leg er de plakjes ei op en dek dit af met de plakken aardappel.
  13. Klop het overgebleven ei los met wat peper en wat zout en klop de room er door.
  14. Schenk dit over de aardappelen.
  15. Strooi er de kaas over.
  16. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 450 kcal 450 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 8 gram 8 gram
Vezels 6 gram 6 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Allergie Info

Duurzaam eten

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (april) een seizoensproduct.