Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pastasalade van Ingeborg

Pastasalade van Ingeborg

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 640 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • oregano
  • 250 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 5 olijven
  • peper
  • 150 gram varkensfilet

Materialen

spiesjes, grillpan

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in 1½? eetlepel olijfolie.
  5. Voeg de azijn toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
  6. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  7. Maak de kerstomaatjes en de gele paprika schoon. Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Halveer de kerstomaatjes.
  8. Snijd de olijven in stukjes.
  9. Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door. Maak de salade op smaak met peper. Zet even apart.
  10. Snijd de varkensfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  11. Rijg het vlees aan spiesjes en bestrijk ze met wat olie.
  12. Bak het vlees in een hete grillpan in 8 minuten gaar.
  13. Geef de spiesjes bij de pastasalade.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe. Ook lekker in deze witlofsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 640 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 80 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 34 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept