Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappel-kaastaartjes

Aardappel-kaastaartjes

Taart als avondeten, wie wilt dat nu niet? Met deze aardappel-kaastaartjes zet je weer eens wat anders op tafel.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 560 kcal

Ingrediënten

  • 25 gram verse geitenkaas
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • ½ teentje knoflook
  • 15 sprieten bieslook
  • 500 gram aardappelen
  • peper
  • olie
  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • azijn
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Materialen

2 eenpersoons taartvormpjes of een muffinvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng met een vork de geitenkaas met de geraspte kaas en roer de melk en het ei erdoor. Pers de knoflook er bovenuit.
  3. Was de bieslook en knip het klein.
  4. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  5. Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper en de helft van de bieslook toe.
  6. Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
  7. Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudgeel.
  8. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
  9. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  10. Meng wat azijn, de rest van de bieslook en de appel door de bietjes en laat dit 10 minuten intrekken.
  11. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  12. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  13. Serveer de kip en de bietensalade bij de aardappel-kaastaartjes.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
De geitenkaas is ook heerlijk in deze combinatie van snijboontjes met witte bonen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 560 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 17 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 33 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept