Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Het broertje van de appeltaart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een frisse quinoasalade met een heerlijke ingrediëntencombinatie.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 3 eieren
  • 100 gram peultjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Citroensap
  • Chilivlokken
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • Basilicum

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in ruim water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  3. Giet de quinoa in een zeef en laat het goed uitlekken.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
  6. Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
  7. Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
  8. Snijd de radijs in vieren.
  9. Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
  11. Verkruimel de geitenkaas er over en strooi er wat kleingesneden basilicum over.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Veel suiker in pakjes drinken
Er zit nog steeds veel suiker in pakjes drinken. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar.