Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met koriander en peterselie
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Doperwtjes met gember

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Dit doperwtjesgerecht staat binnen een kwartier op tafel.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 bolletje gember op siroop
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram doperwtjes (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Snijd het gemberbolletje heel fijn.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  4. Fruit de bosui met de geraspte gember in de margarine zacht.
  5. Voeg de doperwtjes toe met een paar lepels water en de gember.
  6. Smoor de doperwtjes in een paar minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Bewaar hele bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Doperwt (vers)'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 235 kcal 580 kcal
Eiwit 10 gram 45 gram
Koolhydraten 35 gram 65 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 4 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 2 gram
Vezels 9 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram 0,2 gram
Zo viel Gijs Staverman 18 kilo af
"Ik ben gestopt met veel eten" "Bij mij was het probleem dat ik te veel at, maar niet per se ongezond. Dus ik ben gestopt met veel eten." Het volhouden van zijn nieuwe levensstijl valt Gijs niet zwaar. Zijn geheim? “Je kunt alles eten wat je wil. Dat vond ik zo’n eyeopener."