Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met koriander en peterselie
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Brood met paddenstoelentofu

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Beleg je brood eens met tofu. Met een sjalotje en champignons erbij heb je een heerlijke lunch.

  • 6 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie
  • Tijm, rozemarijn of Provençaalse kruiden
  • 100 gram tofu
  • 6 volkoren boterhammen
  • Halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Maak de champignons schoon en hak ze in stukjes.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de champignons met wat kruiden mee. Voeg de tofu toe en prak alles tot een geheel. Laat de tofu afkoelen.
  4. Besmeer volkoren boterhammen met halvarine en de tofu.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 140 kcal 140 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Zo viel Gijs Staverman 18 kilo af
"Ik ben gestopt met veel eten" "Bij mij was het probleem dat ik te veel at, maar niet per se ongezond. Dus ik ben gestopt met veel eten." Het volhouden van zijn nieuwe levensstijl valt Gijs niet zwaar. Zijn geheim? “Je kunt alles eten wat je wil. Dat vond ik zo’n eyeopener."