Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Pluk de winter
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Wat zijn de grootste fabels over afvallen?

Over afvallen bestaan veel fabels. Zo zouden bepaalde producten helpen om af te vallen, zoals citroensap, water, kwark, fruit. En soms wordt beweerd dat je op een bepaald tijdstip moet eten, of juist niet. Wat is daar nu allemaal van waar?

Omdat geloven in fabels ervoor kan zorgen dat het afvallen niet lukt, of moeizaam gaat, hebben we een aantal vragen over afvallen op een rij gezet. Hopelijk helpt het jou in je weg naar een gezond gewicht.Wat werkt om af te vallen

Ons advies om succesvol en blijvend af te vallen? Verander je levensstijl. Eet minder, gezonder, gevarieerder en laat producten met veel suiker en vet staan, en pas op met alcohol. En beweeg meer. Afvallen duurt zo misschien langer, maar het is makkelijker vol te houden. Het Voedingscentrum heeft een stappenplan ontwikkeld dat je stap voor stap helpt naar een gezonder gewicht. 
‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.