Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

VISwijzer

De VISwijzer laat zien wat het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee een goede keuze vinden met het oog op de natuur en het milieu.

In de VISwijzer staan 3 categorieën vis: 'prima keuze', 'tweede keuze' en 'liever niet'. De beoordeling verschilt per vissoort, vangstmethode en herkomstgebied en wordt elk jaar opnieuw bekeken.

Omschrijving

De VISwijzer laat zien wat het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee een goede keuze vinden met het oog op de natuur en het milieu.

Bij wild gevangen vis is gekeken naar bedreiging van de visstand, bijvangsten, verwondingen en sterfte en de gevolgen van de visserij voor de bodem.

Bij kweekvis is gekeken naar milieuvervuiling en energiegebruik en bedreiging van de wilde soorten, bijvoorbeeld door het gebruik van visolie en vismeel. 

In de VISwijzer staan 3 categorieën vis: 'prima keuze', 'tweede keuze' en 'liever niet'. De beoordeling verschilt per vissoort en herkomstgebied en wordt elk jaar opnieuw bekeken. De VISwijzer is te downloaden op  www.goedevis.nl

Uitgever

Stichting De Noordzee, Wereld Natuur Fonds

Vernieuwd groentekookboek
Ga voor kleur

Groenten geven kleur aan je dag. Ze zijn ideaal voor bij de lunch, je kunt ze onbegrensd snacken en ze maken elke avondmaaltijd uniek. Ons vernieuwde groentekookboek staat boordevol groenterecepten en leuke info.