Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met koriander en peterselie
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Volg een moeder in haar zoektocht...

naar een plekje om de borst te geven:
Met het beeldmerk ‘voeden kan hier’ geven bedrijven en openbare instellingen aan dat jij op hun locatie welkom bent om je kind de borst te geven. 

Het beeldmerk is te vinden bij onder andere horeca-ondernemingen, winkels, attractieparken, musea en andere openbare gelegenheden. 


Het beeldmerk hangt op een goed zichtbare plek, bijvoorbeeld bij de ingang. Wil je weten welke locaties al het beeldmerk hebben? Zoek hieronder naar locaties bij jou in de buurt.

Jouw gegevens

Voornaam *
 

Achternaam *
 

Woonplaats *
 

E-mailadres *
 

Gegevens locatie

Naam locatie *
 

Contactpersoon  
Straat *
 

Postcode  
Plaats *
 

Telefoon  
Website  
E-mailadres locatie  
Categorie  
Opmerkingen  
Is men op bovengenoemde locatie
op de hoogte van deze aanmelding?
 


verstuur
Zo viel Gijs Staverman 18 kilo af
"Ik ben gestopt met veel eten" "Bij mij was het probleem dat ik te veel at, maar niet per se ongezond. Dus ik ben gestopt met veel eten." Het volhouden van zijn nieuwe levensstijl valt Gijs niet zwaar. Zijn geheim? “Je kunt alles eten wat je wil. Dat vond ik zo’n eyeopener." 
 

Borstvoedingsvriendelijke gemeenten

Als je gemeente minimaal 1 borstvoedingsvriendelijke locatie met het beeldmerk 'voeden kan hier' per 50 pasgeborenen heeft, dan krijgt deze de titel borstvoedingsvriendelijk. Deze gemeenten zijn borstvoedingsvriendelijk:  Achtkarspelen, Alphen-Chaam, Almere, Beemster, Bergeijk, Best, Bladel, Boekel, Boxmeer, Buren, Cranendonck, Ede, Eersel, Ermelo, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Horst aan de Maas, Landerd, Lingewaal, Maasdriel, Middelburg, Opmeer, Renswoude, Scherpenzeel, Sint Anthonis, Someren, Tiel, Waalre, Westvoorne, Wijchen en Zaltbommel.

Zelf locaties aanmelden

Je kunt ook zelf een locatie aanmelden. Vul je gegevens in en druk op 'verstuur'. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging. Na controle krijgt de locatie een 'voeden kan hier' beeldmerk en plaatsen wij de locatie in onze 'voeden kan hier'-database.