Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Lekker met wortelsalade en volkorenbrood
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Warme wrap met vlees en taugé

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ca. 100 ml lauw water
  • 1 dunne prei
  • 100 gram taugé
  • 2 takjes selderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram nasivlees
  • 150 gram diepvries doperwten
  • Cayennepeper
  • 4 eetlepels hummus zonder zout

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan. Bak zo ook de andere drie wraps.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  7. Was de taugé.
  8. Knip de selderij klein.
  9. Bak het vlees in de hete margarine met wat peper bruin.
  10. Voeg de prei en de doperwten toe en roerbak het geheel in 5 minuten gaar.
  11. Voeg de taugé toe en warm dit goed door.
  12. Maak het geheel op smaak met cayennepeper en de selderij.
  13. Warm de wraps op in een droge koekenpan, bestrijk ze met hummus, verdeel het mengsel er over en rol ze op.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0 gram 0 gram

Nieuw: Het kookboek Schijf van Vijf

Waar heb jij zin in vandaag? Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Ons nieuwste kookboek staat daarom vol recepten die gezond eten makkelijk maken. Ontdek alle mogelijkheden en volg je smaak!