Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Bonen in de hoofdrol
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Rijst met korianderchili

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram Mexico melange, diepvries
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ komkommer
  • ½ bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui, de peper en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en het pepertje fijn.
  3. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de paprika en het pepertje mee.
  6. Voeg de de kidneybonen, de Mexico melange en de tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
  7. Was de halve komkommer en schaaf het stuk in dunne plakjes.
  8. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  9. Pers het teentje knoflook uit boven een schaal en klop er de yoghurt, de helft van de koriander en wat peper door.
  10. Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander.
  11. Geef de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus bij de rijst.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 605 kcal 605 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 95 gram 95 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.