Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Röstikoek met groente en cervelaat

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De ovenvariant van de röstikoek uit de pan.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 400 gram courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 1 eetlepel olie
  • 30 gram magere cervelaatworst

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  3. Klop de eieren los.
  4. Meng de eieren en wat peper door de geraspte aardappelen en druk dit in een lage ovenvaste schaal.
  5. Bak de aardappelen in de hete oven in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  6. Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
  7. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  8. Verdeel de groente over de aardappelbodem.
  9. Pers de knoflook uit in een kommetje. Voeg peper, oregano en de olie toe.
  10. Druppel dit over de groente.
  11. Snijd de cervelaatworst in reepjes en verdeel ze over de groente.
  12. Bak de röstikoek in de hete oven in ± 12 minuten verder gaar.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 400 kcal 400 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Gezonde recepten
Lekker en snel

We stellen onze recepten met zorg samen. Zo hoef jij je niet druk te maken of je wel gezond bezig bent. We werken vooral met producten uit de Schijf van Vijf.