Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Een zoetje en een zuurtje
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Elke maand de beste tips

Word lid van de nieuwsbrief

Wat kun je allemaal leren van het etiket? Of hoe kun je het beste afvallen? De Magazine-nieuwsbrief van het Voedingscentrum helpt je met praktische handvatten.

Word gratis lid

Kip in amandelsaus

Ingrediënten

  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl kruidenbouillon
  • 5 blaadjes basilicum

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Bereiding

  1. Ris de blaadjes tijm van het takje.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.
  3. Breng de bouillon met de tijm en de knoflook aan de kook en laat het 5 minuten zacht trekken.
  4. Knip de basilicum in reepjes.
  5. Verdeel de bouillon over 2 koppen en strooi er de basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kip in amandelsaus, tomatensalade en zilvervliesrijst.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 15 kcal 15 kcal
Eiwit 0 gram 0 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Vet 1 gram 1 gram
Verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout 2 gram 2 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.