Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met hartige bonenpuree
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Gevulde paprika

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • ½ potje witte bonen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml groentebouillon met minder zout
  • 2 eieren
  • 30 gram oude geraspte 30+ kaas
  • 2 grote paprika's

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
  3. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
  5. Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
  6. Schep de helft hiervan in een pan.
  7. Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
  8. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg een beetje bouillon toe als de massa te stijf is.
  9. Schenk de rest van de bouillon in de pan bij de tomaten.
  10. Klop de eieren los en schep ze met de kaas door de bonenpuree.
  11. Maak het op smaak met peper.
  12. Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  13. Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de pan.
  14. Laat de paprika’s op klein vuur in 20-25 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Witte bonen
Peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.
Bewaar een geopende pot witte bonen nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Meng de rest door een groente- of tomatensoep.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vegetarisch
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 270 kcal 435 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 20 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Zout 1 gram 1 gram

Doe maar lekker groente

Je baby leert proeven! Tussen de 4 en 6 maanden is je baby toe aan zijn eerste hapje. Door veel verschillende soorten groente te proeven, went hij sneller aan de smaak. Wat kun je geven, hoeveel en hoe vaak?