Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Gyrosvlees met komkommer-koolsalade en pitabroodjes

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • Bosje radijs
  • ½ bak amerikaanse koolsalade (± 200 gram)
  • 200 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • ± 1 eetlepel gyroskruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 1 eetlepel olie

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Meng de komkommer en de radijs door de koolsalade.
  4. Snijd het vlees in reepjes en meng er de gyroskruiden door.
  5. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster bruin en snijd ze open.
  6. Bak het vlees met de gyroskruiden in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Verdeel het over 2 borden en geef de rauwkostsalade en de pitabroodjes er bij.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 640 kcal 640 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Vet 25 gram 25 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Dieet Info

Duurzaam eten

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (april) een seizoensproduct.

Dierenwelzijn

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.