Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Fajita’s met vleesreepjes, groente en kidneybonen

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Zelf wraps maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ca. 100 ml water
  • citroensap
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 100 gram varkenspoelet
  • ½ komkommer
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • mespunt gemalen komijn
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wrap in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan. Bak zo ook de andere wraps.
  6. Meng wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door het varkenspoelet en zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  7. Was de komkommer en rasp hem. Druk er wat vocht uit.
  8. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat peper en gemalen komijn.
  9. Maak de groente schoon. Snijd het andere teentje knoflook en de ui in snippers, de paprika en de tomaten in blokjes.
  10. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  11. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  12. Bak de ui en de knoflook even mee. Voeg de paprika en tomaten toe en stoof dit een paar minuten.
  13. Meng er de kidneybonen door en warm het geheel goed door.
  14. Verwarm eventueel de tortilla’s in een droge koekenpan of de magnetron en vul ze met het mengsel en een schepje van de komkommer-yoghurtsaus.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur maximaal 2 weken. Een aangesneden komkommer moet wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie.

Informatie over dit recept

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 630 kcal 630 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.