Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Zachtjes sudderen
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Gestoofde kip

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een recept met kip en rozemarijn zorgt altijd voor een feest op tafel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 takje rozemarijn

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook snijd de ui en knoflook klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
  3. Bestrooi de kip met peper.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Voeg de kip weer toe met de champignons.
  7. Voeg 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en leg de rozemarijn in de pan.
  8. Sluit de pan met een deksel. Laat de kip in 1 uur gaar sudderen.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (november) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 260 kcal 455 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 3 gram 40 gram
Waarvan suikers 1 gram 2 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 2 gram 15 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Elke 2 weken de laatste updates
Meld je aan en ontvang

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.