Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Snel klaar
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Elke maand de beste tips

Word lid van de nieuwsbrief

Wat kun je allemaal leren van het etiket? Of hoe kun je het beste afvallen? De Magazine-nieuwsbrief van het Voedingscentrum helpt je met praktische handvatten.

Word gratis lid

Mosselen met bosuitjes

Ingrediënten

  • 250 gram gare mosselen
  • 5 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel citroensap

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat de mosselen uitlekken.
  2. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  3. Snijd het teentje knoflook klein.
  4. Verwarm in een wadjan of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
  5. Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
  6. Voeg de sherry, de sojasaus en wat citroensap toe. Maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 295 kcal 590 kcal
Eiwit 25 gram 40 gram
Koolhydraten 25 gram 70 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 2 gram 15 gram
Zout 2 gram 3 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Duurzaam eten Bosui is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Mossel (Nederland, Denemarken) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.