Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Authentiek en eenvoudig
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Moet je extra zout eten als je veel zweet?

Wat denk jij?

Op 'De waarheid op tafel' beantwoorden we veelgehoorde vragen over eten. Zoals deze van Sam: "Ik denk dat je extra zout moet eten als je veel hebt gezweet." Of deze van Karin: "Ik denk dat zeezout gezonder is dan keukenzout." 

Het antwoord

Krieltjessalade met gerookte forel

Ingrediënten

  • 400 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 250 gram sperziebonen
  • Citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 200 gram gerookte forelfilet

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
  5. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
  8. Verdeel de forelfilet in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 2 gram 2 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat forel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte forel uit Noord West Europa is een prima keuze. info