Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Aardappeltaart met tonijn

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Vis past prima in een hartige taart, een echte aanrader.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • ½ blikje ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sprieten bieslook
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  3. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  4. Warm de oven voor op 175° C.
  5. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  6. Knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.
  7. Voeg de eieren en de melk toe en klop ze los.
  8. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
  9. Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.
  10. Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel er in. Strijk de bovenkant glad.
  11. Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin. Snijd hem in punten.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.


Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 8 sprieten bieslook
  • azijn

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat tonijn, albacore. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Albacore tonijn (Stille Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Skipjack tonijn kan een prima keuze info zijn, afhankelijk van de vangstmethode. Geelvin en Blauwvin tonijn: liever niet. info
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 430 kcal 450 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 2 gram 4 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 4 gram 5 gram
Zout 2,3 gram 2,3 gram
Gezonde recepten
Lekker en snel

We stellen onze recepten met zorg samen. Zo hoef jij je niet druk te maken of je wel gezond bezig bent. We werken vooral met producten uit de Schijf van Vijf.