Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Zo lekker kan het zijn
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Curry van gemengde groente, aardappelen en ei

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Alles mag in één grote pan.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
  5. Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
  7. Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
  8. Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet er 100 ml water bij.
  9. Breng dit aan de kook.
  10. Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Schep de laatste minuten de parten ei er door.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Nieuw: de Koelkastklem
Help voedselverspilling voorkomen

Met de Koelkastklem in je koelkast vergeet je nooit meer je restjes op te maken. Nu te bestellen tegen verzendkosten: € 2,45.