Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Fishfingers met pittige groente

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Zo zet je een heerlijk creatief visrecept op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram pangasiusfilet
  • citroensap
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • stuk witte kool of knolselderij
  • ½ rood pepertje
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 theelepels kerrie

Bereiding

  1. Snijd de pangasius in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  2. Wrijf de stukken vis in met peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Halveer de wortel en de prei in de lengte en snijd de helften in stukken. Snijd de witte kool of knolselderij in reepjes.
  5. Snijd het stukje peper fijn.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  7. Voeg de peper en de tomatenpuree toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit even mee.
  8. Voeg de bouillon toe en smoor de groente verder gaar.
  9. Meng het volkorenmeel met de kerrie in een diep bord.
  10. Wentel elk stuk vis goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  11. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de fishfingers in 4-6 minuten rondom bruin en gaar. Leg de vis op de groente.

Menusuggestie

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 375 kcal 585 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 25 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 9 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.