Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Nu nog seizoensgroente
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Kruidige linzen met zalm en een salade

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • Tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 komkommer
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • 1 paprika
  • 1 kleine winterwortel

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in 20-40 minuten gaar.
  2. Pers het teentje knoflook uit.
  3. Pers de citroen uit.
  4. Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper en de olie en schep dit door de gare linzen.
  5. Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
  6. Was de komkommer en rasp ¼ grof.
  7. Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper.
  8. Warm de grill voor en gril de zalm in 6-8 minuten gaar en bruin.
  9. Maak van de rest van de komkommer met reepjes paprika en geraspte wortel een salade.
  10. Maak de salade op smaak met peper en citroensap.
  11. Leg de zalm op de linzen. Geef de salade en de yoghurtsaus er bij.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 645 kcal 645 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 20 gram 20 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Dieet Info

Duurzaam eten

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Wilde zalm (Alaska) is verkrijgbaar met MSC keurkmerk. Kweekzalm uit Europa is een tweede keuze. info