Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met frisse sinaasappel
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Hoe bewaar ik brood langer?

Zo: vries het in.

Bekijk onze praktische tips om flink op je boodschappen te besparen. Niet alleen op brood, maar ook op pasta, rijst, aardappelen, groente, fruit en zuivel.

Meer tips over brood

Tilapia met pesto in de oven

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 eetlepel pesto
  • Citroensap
  • 2 stukken tilapiafilet

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken.
  3. Bestrooi de courgette met peper en verdeel de groente over 2 stukken aluminiumfolie.
  4. Verdun de pesto met wat citroensap.
  5. Bestrijk de stukken vis met de pesto.
  6. Schik de vis op de courgette en vouw het folie dicht.
  7. Laat de vis in ca. 20 minuten in de hete oven gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met peultjes met worteltjes en couscous met verse kruiden.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli
  • 6 opscheplepels couscous
  • 3 takjes peterselie
  • basilicum
  • 1 eetlepel olie

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 165 kcal 450 kcal
Eiwit 25 gram 40 gram
Koolhydraten 4 gram 45 gram
Vet 5 gram 10 gram
Verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 1 gram 8 gram
Zout 1 gram 1 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Duurzaam eten Courgette is deze maand (juli) een seizoensproduct.