Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met reepjes pittige chorizo
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Zalmforel à la Vincent

Ingrediënten

  • 100 gram cottage cheese
  • Dille (vers of uit de diepvries)
  • 2 kleine zalmforellen
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • Rozemarijn

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Vermeng de hüttenkäse met wat peper en royaal dille.
  3. Maak de forellen schoon en vul de buikholtes met het mengsel. Bestrooi de vissen met peper.
  4. Leg de forellen in een ovenvaste schaal en laat ze ca. 15 cm. onder de grill in ca. 8 minuten bruin kleuren.
  5. Keer de vissen en bedek ze met een plakje ontbijtspek.
  6. Grill de vis in nog ca. 10 minuten bruin en gaar.
  7. Strooi er wat rozemarijn over.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 300 kcal 470 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 2 gram 25 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 5 gram 6 gram
Vezels 0 gram 7 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Viswijzer Dit recept bevat zalmforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte zalmforel uit Europa is een tweede keuze. info