Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Voor de stevige trek
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Stamppot paksoi met champignons en vegetarische reepjes

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Houd er rekening mee dat paksoi net als spinazie slinkt tijdens de bereiding.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische reepjes mee bruin.
  5. Bak de champignons en de paksoi kort mee.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  7. Schep het paksoimengsel er door.

Ingrediënten over?

Melk:
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paksoi is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 2 gram 2 gram

Hoeveel groente eet jij?

Alle beetjes helpen

Elke hap richting de 250 gram per dag is goed voor je lijf. Met de groentemeter ontdek je hoeveel groente jij op een dag eet.