Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Bonen in de hoofdrol
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Spitskool en tempé geroerbakt met noedels

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Klaar in een handomdraai.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram tempé
  • 150 gram volkoren noedels
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel kerrie
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.
  2. Snijd de tempé in reepjes.
  3. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tempé bruin.
  5. Voeg de spitskool, de paprika en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  6. Giet er 100 ml water bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven. Voeg de laatste minuut de doperwtjes toe.
  7. Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  8. Hak de pinda’s grof en strooi ze er over.

Ingrediënten over?

Pnda's
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 645 kcal 645 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.