Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Seizoenstopper
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Ovenschotel met pastinaak en tofu

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De pastinaak geeft deze ovenschotel een lekker zoetige smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram tofu
  • Paprikapoeder
  • ± 200 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
  2. Verwijder van de pastinaak de uiteinden en schrap de buitenkant eraf. Snijd de pastinaak in plakken.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel margarine zacht.
  5. Voeg de plakken pastinaak toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  6. Warm de grill voor.
  7. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder.
  8. Bak de tofu in de rest van de margarine bruin.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Schep het pastinaakmengsel in een ovenvaste schaal, schep daarop de tofu en dek dit af met de aardappelpuree.
  11. Laat er onder de hete grill een bruin korstje op komen.

Menusuggestie



Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pastinaak is deze maand (februari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0 gram 0 gram

Gezond genieten met onze recepten

Waar heb jij zin in vandaag?

Wij stellen onze recepten met zorg samen. Zo hoef jij je niet druk te maken of je wel gezond bezig bent. In onze recepten werken we vooral met producten uit de Schijf van Vijf.