Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Even afkoelen
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Moet je extra zout eten als je veel zweet?

Wat denk jij?

Op 'De waarheid op tafel' beantwoorden we veelgehoorde vragen over eten. Zoals deze van Sam: "Ik denk dat je extra zout moet eten als je veel hebt gezweet." Of deze van Karin: "Ik denk dat zeezout gezonder is dan keukenzout." 

Het antwoord

Groene salade met kruiden

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucolasla
  • 1 eetlepel olie
  • 1-1½ eetlepel citroensap
  • Mespunt mosterd
  • Mespunt suiker
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant)
  • Basilicum

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de broccoli en de peultjes schoon.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Halveer de peultjes.
  4. Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
  5. Maak de paprika en de bosuitjes schoon.
  6. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
  7. Was de rucola.
  8. Klop een dressing van de olie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd, wat suiker en peper.
  9. Was de kruiden en knip ze klein.
  10. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische roerbakreepjes met champignons en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 175 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 300 gram aardappelpuree

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 140 kcal 525 kcal
Eiwit 7 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 45 gram
Vet 6 gram 25 gram
Verzadigd vet 1 gram 4 gram
Vezels 6 gram 15 gram
Zout 0 gram 2 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Broccoli is deze maand (juli) een seizoensproduct.