Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Doe de sinaasappeltwist
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Kalkoen met pruimenchutney

Ingrediënten

  • 1 bosje lenteuitjes of bosuitjes
  • 1 kleine aardappel
  • Mespunt kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl groentebouillon
  • ½ dl halfvolle melk

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
  3. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
  5. Voeg de blokjes aardappel en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Kook de soep 10 minuten.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
  9. Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met pruimenchutney, witlof en gebakken krielaardappeltjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 75 kcal 75 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Vet 3 gram 3 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Duurzaam eten Bosui heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.