Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Speciaal voor Duurzame Dinsdag
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bevat mager gehakt vet?

Wat denk jij?

De waarheid op tafel beantwoordt veelgestelde vragen over vetten. Zoals deze van Matthijs: "Ik denk dat er in mager gehakt nauwelijks vet zit". En meer!

Het antwoord

Stamppot bloemkool met balletjes

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 tomaten
  • Stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 1½ dl halfvolle melk

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
  3. Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
  4. Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
  5. Snijd de tomaatjes klein.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  7. Snijd het stukje ui fijn.
  8. Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
  9. Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
  10. Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
  11. Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
  12. Maak er met de hete melk en de zongedroogde tomaatjes een grove puree van.
  13. Geef de balletjes er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 535 kcal 535 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1 gram 1 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Dieet Info

Duurzaam eten

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (september) een seizoensproduct.

Dierenwelzijn

Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.