Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Gevuld met sperziebonen, wortel en prei
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Rijst met paprika en kidneybonen

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een heerlijk vegetarisch rijstrecept dat erg goed vult.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui of 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 paprika's (rood en geel)
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Tijm of oregano

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper in de olie.
  3. Voeg de rijst toe en schenk er 300 ml water bij met het stukje bouillontablet.
  4. Breng dit aan de kook en kook de rijst 10 minuten.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
  8. Maak op smaak met wat tijm of oregano.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 bosuitje

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 575 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 0 gram 0 gram

Meer weten over toevoegingen in eten?

Gebruik de E-nummerzoeker De E-nummerzoeker vertelt van elk E-nummer wat het is, waar het in kan zitten en wat de effecten op je gezondheid kunnen zijn.