Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Maak je eigen wrap van volkorenmeel
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Notenrijst met aubergine

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 - 2 aubergines
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische blokjes
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes. Bestrooi ze royaal met Italiaanse keukenkruiden.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook glazig in de margarine.
  5. Bak de vegetarische blokjes en de blokjes aubergine mee en roerbak dit enkele minuten.
  6. Verwarm de tomatenblokjes mee.
  7. Maak het mengsel op smaak met een beetje peper.
  8. Hak de walnoten grof en meng ze door de rijst.
  9. Schep het auberginemengsel op de rijst.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Walnoten bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1 gram 1 gram

Nieuw: Het kookboek Schijf van Vijf

Waar heb jij zin in vandaag? Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Ons nieuwste kookboek staat daarom vol recepten die gezond eten makkelijk maken. Ontdek alle mogelijkheden en volg je smaak!