Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Het betere inpakwerk
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Hoe bewaar ik brood langer?

Zo: vries het in.

Bekijk onze praktische tips om flink op je boodschappen te besparen. Niet alleen op brood, maar ook op pasta, rijst, aardappelen, groente, fruit en zuivel.

Meer tips over brood

Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 150-200 gram noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 150 gram tofu
  • Sojasaus
  • Koriander
  • 25 gram ongezouten cashewnoten

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Was de taugé.
  3. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten net gaar.
  4. Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
  5. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
  8. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  9. Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  10. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
  11. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  12. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de hete olie bruin.
  13. Bak de ringetjes peper kort mee.
  14. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe.
  15. Meng dit door de noedels en de groente.
  16. Maak de salade op smaak met wat sojasaus en koriander.
  17. Strooi de cashewnoten er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 1 gram 1 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.