Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Vis op vrijdag
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Gehaktballetjes in mosterdsaus

Ingrediënten

  • 1 sjalot of stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1½ dl bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 dl kookroom light
  • 1 bosuitje

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de tartaar aan met wat sjalot, peper en 1-2 theelepels mosterd.
  3. Vorm er kleine balletjes van.
  4. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  5. Fruit de rest van de sjalot kort mee.
  6. Voeg de rest van de mosterd toe met de bouillon.
  7. Laat de gehaktballetjes 10 minuten sudderen.
  8. Roer de maïzena glad met de kookroom en roer dit door de bouillon.
  9. Laat de saus binden.
  10. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  11. Roer het bosuitje door de saus.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 350 gram groene kool
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 270 kcal 590 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 9 gram 70 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 6 gram 7 gram
Vezels 1 gram 9 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Dierenwelzijn

Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.