Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Bonen in de hoofdrol
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De pittige sinaasappelsaus met rode peper en mosterd is een verrassende combinatie met broccoli.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 500 gram broccoli
  • ¼ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

  1. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil.
  2. Pers de sinaasappels uit.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  5. Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
  6. Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
  7. Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
  8. Kook de saus al roerend een minuut door.
  9. Giet de broccoli af en schep het sausje er door.

Menusuggestie

Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 uien
  • 2 tartaartjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 110 kcal 475 kcal
Eiwit 10 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 8 gram
Vet 2 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 4 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Zout 0,1 gram 0,4 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.