Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Speciaal voor Duurzame Dinsdag
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bevat mager gehakt vet?

Wat denk jij?

De waarheid op tafel beantwoordt veelgestelde vragen over vetten. Zoals deze van Matthijs: "Ik denk dat er in mager gehakt nauwelijks vet zit". En meer!

Het antwoord

Lauwe linzensalade met gegrilde paprika

Ingrediënten

  • 200 gram (bruine) linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 flinke paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • (rucola)sla

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 40 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij de laatste minuten met de linzen mee.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  4. Meng 1 eetlepel van de olie door de paprika. Rooster de paprikarepen in een grillpan in een paar minuten gaar.
  5. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  6. Maak van 1-2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de andere lepel olie, de mosterd, royaal Provençaalse kruiden en wat peper een dressing. Schep de dressing en de kappertjes door de afgegoten, maar nog warme linzen met bleekselderij.
  7. Was de sla en laat goed uitlekken.
  8. Bedek een schaal met de sla en schep de linzen en de repen paprika er op.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout 1 gram 1 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.