Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bloemkoolsalade met de Franse slag

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Met het grootste gemak zet je een lekker Frans gerecht op tafel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  2. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
  3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
  4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
  5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  6. Pel het ei en snijd het klein. Doe de salade in een schaal en strooi het ei er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensfiletlapje en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 varkensfiletlapes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 540 kcal
Eiwit 7 gram 35 gram
Koolhydraten 4 gram 40 gram
Waarvan suikers 3 gram 6 gram
Vet 15 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 5 gram
Vezels 5 gram 8 gram
Zout 0,2 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.