Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Even afkoelen
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Moet je extra zout eten als je veel zweet?

Wat denk jij?

Op 'De waarheid op tafel' beantwoorden we veelgehoorde vragen over eten. Zoals deze van Sam: "Ik denk dat je extra zout moet eten als je veel hebt gezweet." Of deze van Karin: "Ik denk dat zeezout gezonder is dan keukenzout." 

Het antwoord

Lamsragout

Ingrediënten

  • 200 gram lamsvlees van de bout
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 gedroogd chilipepertje

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
  2. Snijd de ham klein.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  4. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  6. Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee.
  7. Voeg de rauwe ham toe.
  8. Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij.
  9. Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en volkorenmacaroni.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 310 kcal 550 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 8 gram 45 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 2 gram 15 gram
Zout 1 gram 1 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Dieet Info

Duurzaam eten

Duurzaam eten Waspeen is deze maand (juli) een seizoensproduct.