Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Gevuld met sperziebonen, wortel en prei
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Spinaziesalade met croutons

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Hou je van een gerecht met spinazie? Dan moet je zeker deze salade eens proberen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • 1 perssinaasappel
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje volkoren of bruinbrood
  • 200 gram spinazie

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
  2. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water en laat ze afkoelen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  4. Pers de sinaasappel uit.
  5. Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
  6. Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
  7. Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
  8. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  9. Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
  10. Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 230 kcal 590 kcal
Eiwit 10 gram 40 gram
Koolhydraten 25 gram 50 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 9 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 6 gram
Vezels 6 gram 9 gram
Zout 0 gram 1 gram

Meer weten over toevoegingen in eten?

Gebruik de E-nummerzoeker De E-nummerzoeker vertelt van elk E-nummer wat het is, waar het in kan zitten en wat de effecten op je gezondheid kunnen zijn.