Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Speculaas, glutenvrij

Speculaas, glutenvrij

  • 24 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 80 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel + 100 gram rijstmeel of 200 gram glutenvrij meel
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 120 gram harde koude margarine
  • rijstebloem

Materialen

bakpapier, deegroller, evt. siliconenbakmatje

Bereiding

  1. Vermeng de meelsoorten met de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.
  2. Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.
  3. Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Gebruik voor het uitrollen eventueel een siliconen bakmatje. Rol het deeg uit op een met rijstebloem bestoven werkblad.
  6. Leg de lap deeg op de bakplaat en bak de speculaas in 12-15 minuten gaar.
  7. Laat de speculaas iets afkoelen. Neem het dan van de bakplaat en laat het op een rooster afkoelen.
  8. Breek de speculaas in stukken.

Allergie-informatie

Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 80 kcal
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept