Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rozijnenmuffins, glutenvrij

Rozijnenmuffins, glutenvrij

  • 12 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 165 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen of 50 gram rozijnen + 50 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes
  • 100 gram glutenvrij meel + 100 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 75 gram vloeibare margarine
  • 150 gram halfvolle kwark

Materialen

papieren caisses, muffinvorm

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Meng het meel met het bakpoeder en de basterdsuiker. Maak een kuiltje in het midden.
  4. Breek het ei in het kuiltje en voeg de margarine en de kwark toe.  
  5. Roer vanuit het midden beetje bij beetje alles door elkaar.
  6. Meng er de rozijnen en eventuele andere vulling door.
  7. Schep het deeg in de papieren vormpjes. Druk evt. de rozijnen in het deeg, anders verbranden ze snel.
  8. Zet de vormpjes eventueel in een muffinvorm op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca 20 minuten gaar en bruin.

Allergie-informatie

Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 165 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 3 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept