Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rode bietjessoep met een hartje

Rode bietjessoep met een hartje

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 55 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram rode biet (gekookt)
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • 250 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • citroensap
  • peper
  • 4 eetlepels magere Griekse yoghurt

Materialen

Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Snijd de bieten in stukjes.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot zacht. Voeg het water, bouillontablet en de bieten toe en laat dit 10 minuten zacht koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Verwarm de soep weer en maak hem op smaak met peper en een paar druppels citroensap.
  6. Verdeel de soep over borden en schep er de yoghurt op in de vorm van een hartje.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 55 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 3 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept