Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen doormidden.
-
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine lichtdoobruin.
-
Fruit de ui en de knoflook mee.
-
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
-
Schenk het water met het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
-
Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog 10-15 minuten gaar.
-
Was het bosui en snijd in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
-
Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
-
De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.