Materialen
Ovenschaal (2 liter) en aluminiumfolie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken.
-
Maak de tomaten schoon en snijd in dunne plakken.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Bak het gehakt met de ui en knoflook in de hete margarine gaar en rul.
- Breng het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, tapenade en peper.
- Leg de helft van de aardappel in een ovenschaal met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
-
Verdeel het gehakt erover.
-
Dek dit af met de rest van de aardappel en daarop de rest van de tomaat.
-
Los het stuk bouillontablet op in het hete water. Schenk over het gerecht.
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in de hete oven in 45 minuten gaar worden.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een tuinbonensalade.