Bereiding
- Rooster het korianderzaad en het mosterdzaad in een kleine steelpan tot de korrels poffen en gaan geuren.
-
Pel de knoflook.
-
Maak het stuk peper schoon en snijd het in ringetjes.
-
Roer het kerriepoeder door het zaad in de steelpan.
-
Voeg 300 ml water en het stukje bouillontablet toe met het hele teentje knoflook en de ringetjes peper. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht trekken.
-
Knip de koriander klein.
-
Verwijder het teentje knoflook.
-
Verdeel de bouillon over 2 koppen en strooi de koriander erover.
Variaties
Lekker met als hoofdgerecht Indiase pompoencurry met kikkererwten en
zilvervliesrijst.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.