Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mosselen in currysaus

Mosselen in currysaus

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 560 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 kg mosselen
  • ½ eetlepel milde currypasta (pot)
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar.
  2. Was de limoen en rasp wat van de schil.
  3. Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel olijfolie. Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
  4. Maak de bosuitjes en de radijs schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en de radijs in plakjes. Meng een lepel uienringetjes en de radijs door de sperziebonensalade.
  5. Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren, mosselen die zwaar aanvoelen en open schelpen die niet dicht gaan als ze een tik krijgen.
  6. Kook de mosselen in weinig water tot ze opengaan.
  7. Laat de mosselen afkoelen en neem ze uit de schelp.
  8. Fruit een deel van de bosui zacht in de rest van de olie. Bak de de currypasta mee tot het gaat geuren.
  9. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
  10. Schep de mosselen erdoor.
  11. Maak het gerecht op smaak met wat limoensap. Strooi de rest van de uienringetjes erover en geef de sperziebonensalade en stokbrood erbij.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte mossel is een goede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 560 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 36 gram
Zout
2,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept