Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag

2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Koolsalade met yoghurtdressing

Ingrediënten

  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 450 gram witte of groene kool

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
  2. Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
  3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
  4. Meng de dressing er door en voeg eventueel een beetje zout en peper toe.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 kleine aardappelen
  • 2 stukje hamlappen, bereid

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 115 kcal 355 kcal
Eiwit 6 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 35 gram
Vet 3 gram 7 gram
Verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 6 gram 8 gram

Zoeken

Aanmelden Menu van de Week

Duurzaam eten

Klimaatkanjer Klimaatkanjer, dit geeft aan dat dit recept een lage klimaatbelasting heeft.
Duurzaam eten Witte kool is deze maand (april) een seizoensproduct.